SIZMA SOĞUK SIKIM ZEYTİNYAĞI
Sofralarımızda kullanacağımız yağın öncelikle sağlığımıza nasıl etki edeceğine dikkat etmeliyiz.
Sağlımız için olan sayısız faydası sebebiyle ızgara, fırın, kızartma ve aklınıza gelebilecek tüm pişirme yöntemlerinde zeytinyağını kullanabiliriz.
Salata, meze, çorba, yemek, hamur işlerimizin ve aynı zamanda kahvaltılarımızın da temel taşının zeytinyağı olması gerektiğini unutmamalıyız.
Tükettiği yiyeceklerin doğallığına önem verenlere özel ,SOĞLA NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI üretiminde; tam mevsiminde zeytinlerimizi dalından topluyor, 2 saat içerisinde 27 derecenin altındaki ısılarda yani SOĞUK SIKIM yöntemiyle zeytinyağının özellikleri kaybetmeden sadece MEKANİK işlemlerle zeytinin sıkımını gerçekleştiriyoruz.
Zeytinyağı kullanmalıyız çünkü;
- İçerdiği E VİTAMİNİ sayesinde kalp ve damar hastalıklarından korunmamızı sağlar.
- Yüzde 70 oranında doymamış yağ asidi içermesi sayesinde kolesterol ve kalp problemlerini azaltır.
- Çocuklarda beyin gelişimi ve metabolizmayı hızlandırır.
- Bağırsak hareketlerini iyileştirmesiyle sindirim sistemi dostudur.
- Yüksek ölçüde E vitamini bulundurmasıyla cilt dostu olan zeytinyağı, cildi akneden, iltihaplanmadan ve cilt kanserinden korur.
- Topuklarda oluşan çatlakların tedavisinde bile kullanılabilir.
- Tüm bunların yanı sıra A, D, K vitaminleri, kalsiyum, fosfor, potasyum, kükürt, magnezyum, az miktarda demir, bakır ve manganez gibi vücut için birçok yararlı minarelin de kaynağıdır.
- İnsülin direncini azaltarak şeker hastalığını önler.
- Bağışıklık sistemini güçlendirmesinden dolayı çeşitli kanser hastalıklarının önüne geçer.
- Hücrelerin çalışma fonksiyonunu düzenlediği için erken yaşlanma karşıtıdır.
Bunca fayda sağlayan zeytinyağını kendi sağlığınız için tüketmeyi ihmal etmemelisiniz.
Yeşile çalan rengiyle, aynı zamanda mükemmel tadı ve kokusuyla yoğun bir lezzete sahip olan SOĞLA NATUREL SIZMA SOĞUK SIKIM ZEYTİNYAĞINI tüm soğuk ve sıcak tariflerinizde güvenle kullanabilirsiniz.